Előfizetői tartalom

Egyetlen adat eldöntheti a péntek délutánunkat

Portfolio
Júniusban valószínűleg csökkent a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, az elemzői konszenzusok ugyanis azt vetítik előre, hogy az előző hónapban 110-130 ezer munkahely szűnt meg. Mindez azt jelentené, hogy az idei évben először zsugorodik az amerikai foglalkoztatottság. A piacok által leginkább figyelt, az amerikai gazdaság kilábalási folyamatának legfontosabb adatait ma délután fél 3-kor hozza nyilvánosságra az amerikai munkaügyi minisztérium az átfogó munkaerőpiaci jelentés keretében.

Minden bizonnyal csökkent a (mezőgazdaságon kívüli) foglalkoztatottság a tengerentúlon júniusban. A Bloomberg által megkérdezett elemzők konszenzusa 130 ezres visszaesést vetít előre, míg a Reuters hírügynökség 110 ezres zsugorodást valószínűsít. Mindeközben mindkét prognózis 9.8%-os munkanélküliségi rátát jósol. A csökkenés abból adódhat, hogy az amerikai népszámlálás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés