Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb a hiány az E-Alapnál - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Az előirányzottnál kedvezőtlenebbül alakul az Egészségbiztosítási Alap egyenlege, ez elsősorban az intézmények számára az év elején kiutalt plusz források miatt következett be. A bevételek oldalán a tervezettnél jobb folyamatok bontakoztak ki az idei év első 5 hónapjában. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár legfrissebb adatai azt mutatják, hogy 2010-ben időarányosan nagyobb deficit keletkezett a tavalyinál, amikor év végére 150 milliárdos lyuk tátongott az E-Alapban.

Az év első öt hónapjában közel 44 milliárd forintos deficit keletkezett az Egészségbiztosítási Alapban, ami 13 milliárd forinttal magasabb az eredetileg tervezettnél. Így a január-májusig tartó időszakban az egész évre tervezett hiány 60%-a teljesült. Az OEP tájékoztatása szerint a tervezettől kedvezőtlenebb egyenleg alapvetően a gyógyító-megelőző ellátás jogcímcsoporton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés