Előfizetői tartalom

Ezúttal már szó sincs kamatvágásról - Itt az MNB-indoklás!

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően 5,25 százalékon hagyta irányadó rátáját mai ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Utoljára áprilisban csökkentett kamatot a jegybank, azóta a piaci környezet romlása miatt nem látott lehetőséget a lazításra. Sőt, a mai közleményből már ki is maradt az az utalás, hogy további csökkentésre milyen feltételek mellett kerülhetne sor. Erről a témáról Simor András jegybankelnök sem beszélt a kamatdöntési sajtótájékoztatn, miközben a jegybanki vezetők fizetéscsökkentésével kapcsolatos kormányzati szándékot közlemény felolvasásával utasította vissza.

Kapcsolódó cikkünk2010.06.21 15:36 Simor: nem mondunk irányt a további kamatpályára2010.06.21 15:40 Simor: nem a fizetésemhez, hanem a törvényességhez ragaszkodomA monetáris tanács óvatosságát - a kiadott kamatdöntélsi közlemény alapján - lényegében hasonló tényezők magyarázták, mint amelyek egy hónappal korábban okot adtak a 10 hónapos kamatcsökkentő ciklus megakasztására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés