Előfizetői tartalom

Mégsem szűnik meg az euró?

Portfolio
A napokban egyre több brit gazdasági szakértő nyilvánít véleményt az eurózóna felbomlásáról . "Bár megvan az esélye annak, hogy a görögökhöz hasonlóan más országok - elsősorban Spanyolország - is hasonló helyzetbe kerüljenek, ugyanakkor azt lehet látni, hogy az egész eurózónában nő a költségvetési fegyelem. Az EU országok sorra költségvetési megszorításokat vezetnek be, hogy visszatérjenek a 3%-os hiánycélhoz, ezért egy esetleges felbomlás esélye most nemhogy nő, hanem csökken" - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Befektetési szempontból az látható, hogy ha nő a stressz, a kockázat az eurózónában, akkor minden nagyobb hozamot biztosító kockázatos eszköz gyengülni fog. Ez azt jelenti, hogy a piac elmozdul az óvatosabb eszközök: betétek, rövid távú állampapírok, pénzpiaci alapok és tőkevédett alapok irányába, amelyek nagy eséllyel meg tudják őrizni a befektetett tőkét. Emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés