Előfizetői tartalom

Miért állt meg az MNB? - Itt az indoklás

Portfolio
Tíz egymást követő havi, összesen 425 bázispontos kamatcsökkentés után ma úgy határozott a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, hogy nem mérsékli tovább az 5.25 százalékon álló irányadó kamatlábat. A fejlemény nem meglepő, a piac döntő többsége ezt a kimenetet várta, noha volt rá esély, hogy a hét tagú testületben minimális többséggel esetleg mégis a további kamatcsökkentés felé billen a mérleg. A kamatdöntő testület 3 órakor megjelent közleménye szerint a hazai pénzügyi eszközök romló kockázati megítélésére és az inflációs kockázatokra tekintettel hagyta szinten a monetáris tanács az alapkamatot. Továbbra is változatlan formában szerepelt a közlemény végén a további kamatpályára utaló mondat, eszerint "További kamatcsökkentésre akkor kerülhet sor, ha azt az inflációs kilátások és a kockázati megítélés is lehetővé teszik."

Kapcsolódó cikkünk2010.05.26 14:17 Elég volt a kamatcsökkentésből - EgyelőreA mai kamatdöntéssel kapcsolatos piaci, illetve elemzői reakciók az alábbi cikkeinkben olvashatók:Kapcsolódó cikkünk2010.05.31 14:25 Meg sem rezdült a forint a kamatdöntésre2010.05.31 14:27 Pár hónap múlva jöhet újabb kamatvágás (Elemzői vélemények)Ma jelent meg az MNB friss inflációs jelentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés