Előfizetői tartalom

Gyurcsányi trükkre készül az MNB-ben Orbán?

Portfolio
A monetáris tanácsra vonatkozó szabályok módosításával, a testület bővítésével tehet szert némi mozgástérre az új kormány a jegybankban, megismételve a Járai Zsigmond vezette MNB és az MSZP-kormány közötti háború 2004-es fordulatát. Az eljárás, ha van ilyen szándék, hónapokig tarthat, jövő tavasszal pedig amúgy is lejár a jelenlegi négy tag mandátuma, így szakértők szerint kérdéses, érdemes-e belevágni. A választ, ahogy azt is, miért támadta újabb nyilatkozatban a jegybankot a leendő miniszterelnök, csak ő tudja - írja az Index.

Nincsenek meg az alapok a kormánnyal való együttműködésre a jegybankban, de a kétharmados erő birtokában ezt hamar megoldja a Fidesz - ezt mondta szerdán Orbán Viktor a nemzeti konzultáción az MNB-ről. Ezzel újra megnyitotta a választások estéjén indított, de aztán átmenetileg csendesedni látszó, az MNB, illetve leginkább annak elnöke, Simor András elleni frontot.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés