Előfizetői tartalom

Simor: az euró még kívánatosabb Magyarország számára

Portfolio
Új növekedési modell kell Magyarországnak, ha fel akar zárkózni, ezért pedig a legtöbbet a költségvetési politika tud tenni - mondta Simor András jegybankelnök. Az MNB konvergenciajelentését bemutató előadásában Simor rámutatott: amennyiben a világgazdasági környezet kedvezőtlen lesz, akkor a forráshoz jutás nehézségei csak akkor nem lassítják a felzárkózást, ha a költségvetés a mostaninál fegyelmezettebb lesz. A válság megmutatta, hogy az euró még kívánatosabb Magyarország számára.

A jelentést összefoglaló MNB-közlemény:Kapcsolódó cikkünk2010.05.19 09:32MNB: új növekedési modell szükséges a sikeres euróbevezetéshez A magyar gazdaság felvevőpiacai csak lassan lábalnak ki a pénzügyi válságból, mert tartósan visszafogott marad a kockázatvállalás, a bankszektor hitelezési aktivitása csökken, valamint a krízis gazdasági szerkezetváltozást is okoz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés