Előfizetői tartalom

Hol vannak a csontvázak? - Fogyókúrán a magyar háztartások

Portfolio
Az első negyedévben tovább folytatódott a lakossági fogyókúra. Az emberek egyre nagyobb mértékben fizetik vissza a devizahiteleiket, így a lakáscélú, és az egyéb fogyasztási célú eladósodottsága is csökkent a magyar családoknak. Eközben az is kiderült, hogy az államháztartás első negyedéves hiánya nem szállt el, választási évben ennyire alacsony finanszírozási igényt még megközelítőleg sem láthattunk.

300 milliárd forintnyi devizahitelt fizettek vissza a háztartások Az idén az első negyedévben a háztartások finanszírozási képessége a GDP 2,9 százaléka volt - ennyivel többet takarított meg a lakosság, mint amennyi hitelt felvett. A mutató másfél éve ezen a szinten mozog, ami csak mérsékelt növekedést jelent a válság előtti 1 százalékos értékről. Pedig a lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés