Előfizetői tartalom

Király Júlia: van még tér a további MNB kamatvágásra (2.)

Portfolio
A hétvégén összeállított eurózóna mentőcsomag enyhítette azokat a fertőzési kockázatokat, amelyek azt megelőzően látszottak, így "van még tér a monetáris politikának az enyhítésre" - jelezte a Bloombergnek tegnap adott, ma megjelent interjúban Király Júlia. A Magyar Nemzeti Bank Zágrábban egy konferencián tartózkodó alelnöke februárban az egyetlen volt a monetáris tanácsban, aki a további kamatcsökkentés ellen szavazott (a külpiaci feszültségekre hivatkozva), most viszont az interjúban azt hangsúlyozta, hogy a kamatvágásra az inflációs, illetve gazdasági növekedési kilátások is teret adnak.

Király Júlia a hétvégén összeállított, az eurózóna gyengébb országainak megsegítésére szolgáló csomag mellett is úgy látja, hogy a bizonytalanság továbbra is magas, de "fundamentálisan nem látunk semmi olyan tényezőt, amely túlzott mértékű forinterősödéshez, vagy gyengüléshez vezetne és így veszélyeztetné az inflációs cél elérését, vagy a pénzügyi stabilitást"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés