Előfizetői tartalom

Mellár: csak jelképes idei adócsökkentésekre van mód

Portfolio
"Van-e értelme itt és most jelentős adócsökkentéseket hozni a kormánynak úgy, hogy még azt sem tudja, mi van a folyó költségvetés teljesítésével, milyen csontvázak esnek ki a minisztériumi szekrényekből?" - teszi fel a kérdést a Heti Válasz vélemény rovatába írt cikkében Mellár Tamás. A közgazdász egyetemi tanár ezután úgy folytatja: "Ezért tűnik úgy, hogy komoly adócsökkentésre most nincs mód és lehetőség, az azonnal megteendő lépéseknek inkább jelképesnek kell lenniük, mutatva az új kormány határozott elköteleződését az adómérséklés mellett". Mint ismert, a Fidesz eddig jelzett elképzelései idén júliustól határozott adócsökkentéseket, azaz államháztartási bevételkieséseket is tartalmaznának.

Mellár Tamás a cikkben megjegyzi: "évközben nem ildomos adót változtatni, ráadásul most kellene elkezdeni összeállítani a jövő évi költségvetést, melyben az adóreformnak kiemelt szerepe lesz". A Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke szerint amellett, hogy idén inkább csak jelképes adólépésekre van lehetőség, látni kell, hogy "a helyzet nem lesz sokkal könnyebb a jövő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés