Előfizetői tartalom

Jobb ma egy megszorítás, mint holnap egy államcsőd

Portfolio
A görög válság is arra hívta fel a világ figyelmét, hogy jobb ma egy megszorítás, mint holnap egy államcsőd. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerdán online interjú keretében válaszolt olvasóinknak, akiket az európai adósságválság mellett leginkább az új kormány tervei, azon belül is a devizahitelesek megsegítésének kérdése érdekelt. A bank közgazdásza ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a kormány egyes tervei félelmet szülnek, miközben egymásnak ellentmondó várakozásoknak kell megfeleljen az új kormány. A szakértő válaszaiból az is kiderült, hogy a jövőben a svájci frank hiteleseknek a jelenleginél sokkal kedvezőbb árfolyam valószínűleg nem adódik.

Az új kormány: egymásnak ellentmondó várakozások Török Zoltán úgy véli, hogy az új kormánnyal szemben nagy várakozások alakultak ki. A "jó kormányzást" várják tőle nemcsak a választók, de pénzügyi piacok is. Az igényelt intézkedések között pedig vannak egymással ellentmondóak is - húzta alá a Raiffeisen Bank vezető elemzője, aki szerint szükség van adócsökkentésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés