Előfizetői tartalom

Meglepte az elemzőket a GDP-adat! - Véget ért a magyar recesszió

Portfolio
Minden elemzői várakozást felülmúlt az első negyedéves magyar GDP-adat. Az elemzők ugyanis 0 és 3 százalék közötti mértékű gazdasági visszaesést jósoltak, miközben a naptári hatás kiszűrésével éves alapon 0.2%-kal nőtt a magyar gazdaság. Az adatokra érkezett elemzői reakciók azt emelik ki, hogy ezzel is bebizonyosodott: a magyar recesszió hivatalosan is véget ért a tavalyi negyedik negyedévben.

Kapcsolódó cikkünk2010.05.12 09:00 Hatalmas meglepetés: már nőtt a magyar GDP!2010.05.12 10:42 Sorelső a magyar gazdaság növekedése a régióbanBarta György, CIB Bank Öt negyedév után ez volt az első pozitív magyar (év/év alapon számított) GDP-adat, miközben az előző negyedévhez viszonyított index értéke hat negyedév után tudott ismét a pozitív tartományba emelkedni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés