Előfizetői tartalom

Bajba kerülhet Szlovákia az EU mentőcsomag miatt

Portfolio
Ha az eurózóna 440 milliárd eurós válságkezelő alapját az egyes bajba jutott tagországok valóban lehívják, az súlyos terhet fog róni a finanszírozókra, kétséges, hogy az eurózóna legszegényebb országa - Szlovákia - a rá jutó részt képes lesz-e finanszírozni. A Szlovákiára jutó összeg a görögöknek juttatott 80 milliárd eurós csomaggal együtt 5,4 milliárd euró körül lehet, ami az idei tervezett éves költségvetési bevétel negyede.

A korábban megállapodott, Görögországnak nyújtandó mentőcsomagból az eurózónára eső rész 80 milliárd euró. Ehhez mintegy 816 millió euróval kell Szlovákiának hozzájárulnia. A Fico-kormány jelezte, nem adnak hitelt a görögöknek addig, amíg a görög kormány végig nem csinálja a "házi feladatát". Amire viszont gyorsan meg is jött az EU-s válasz Olli Rehn gazdasági ügyekért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés