Előfizetői tartalom

Gyors eurózóna-bővítést ajánl a Bertelsmann Alapítvány

Portfolio
A kelet- és közép-európai országok gyors felvétele az eurózónába az egységes valutát és az EU egészét egyaránt erősítené - véli a Bertelsmann Alapítvány legújabb tanulmánya. Ennek szerzője azonban amellett is lándzsát tör, hogy a gyors bővítéshez sürgősen összhangba kell hozni az euróövezeti csatlakozás kritériumait a realitásokkal - tudósít a Bruxinfo.

Mára általánosan elfogadottá vált, hogy az EU 2004-es keleti bővítése egyértelmű sikertörténet - olvasható a német alapítvány elemzésében. Ennek szerzője, Cornelius Ochmann úgy látja, a Tízek felvételére a lehetséges legkésőbbi időpontban került sor, mivel a csatlakozásra való hosszú felkészülés során végrehajtott reformokba belefásult a lakosság. Az időzítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés