Előfizetői tartalom

Hétfőig megérkezik a brutális csomag - Nagy pofonosztásra készülhetnek a görögök?

Portfolio
Hónapokig tartó bizonytalanság után legkésőbb hétfőn bejelentik azt a görög megszorító csomagot, amelyet az ország nem önként, hanem a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság komoly nyomására fogad majd el az életmentő hitelcsomagért cserébe. Teljesen azonban nem lélegezhetnek fel a befektetők, hiszen a Moody’s Investors Service hitelminősítő tegnap este azt jelezte: a csomag tartalma ismeretében dönti el, hogy az S&P e heti lépése után ő is a bóvli kategóriába minősíti-e le az ország adósságát és ennek határán van a Fitch Ratings hitelminősítő is. Ezek a lépések további jelentős állampapír-eladásokat okozhatnának. Szintén nyugtalanító tényező, hogy a komoly görög megszorító intézkedéseket milyen hatásfokkal lehet majd végrehajtani a lakosság már eddig is nagyon határozott tiltakozása mellett.

Ez bizony fájni fog Egy francia jelzés szerint akár már ma este, vagy a hétvége során, míg más források szerint hétfőn bejelentik azt a görögöknek "előírt", mintegy 24 milliárd eurós megszorító csomagot, amelyért cserébe a nemzetközi közösség a jelzések szerint 100-120 milliárd eurónyi hitelt nyújtana 3 évre Görögországnak az adóssága finanszírozására. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés