Előfizetői tartalom

Újjáéled az aranyrészvény?

Portfolio
Az Európai Bíróság aranyrészvény-szabályozással kapcsolatos ítélkezési gyakorlatának változása mozgásba hozhatja az állami gazdaságpolitikai eszköztárat az Európai Unió tagállamaiban. Kérdéses azonban, hogy a korábban széles körben alkalmazott aranyrészvények visszatérhetnek-e, illetve ezek és a helyettük alkalmazott intézmények szabályozásának mennyi mozgásteret enged az Európai Bíróság ítélkezése.

Az Európai Bíróság korábbi gyakorlata viszonylag egyértelmű volt abban, hogy az egyes tagállamok által alkalmazott állami elsőbbségi részvények (az ún. "aranyrészvények", amelyek az államnak mint tulajdonosnak olyan többletjogosítványokat biztosítanak egy-egy társaság működése során, amellyel aktív gazdaságpolitikát lehet folytatni) alapvetően nem egyeztethetőek össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés