FONTOS Amerikai elnökválasztás: kiszivárgott, hogy Biden fontolgatja a visszalépést
 
Előfizetői tartalom

Interneten nyújtott szolgáltatások - fontos áfa szabály

Portfolio
Egyre népszerűbbek az Interneten keresztül igénybe vehető tárhely-, letöltési- és egyéb, ún. elektronikus úton nyújtott szolgáltatások, amelyeket a szolgáltatók számos esetben Közösségen kívüli cégeken keresztül nyújtják a felhasználóknak. Fontos tudni, hogy egy közösségi rendelet az elektronikus úton nyújtott szolgáltatásoknál áfa megfizetésére kötelezi a Közösségen kívüli országokban bejegyzett, de a Közösségen belül szolgáltató cégeket, amennyiben a szolgáltatásokat magánszemélyek veszik igénybe.

A szabályozás értelmében a következő szolgáltatások minősülnek ún. elektronikus úton nyújtott szolgáltatásnak: a) elektronikus tárhely rendelkezésre bocsátása, honlap tárolása és üzemeltetése, valamint számítástechnikai eszköz és program távkarbantartása, b) szoftver rendelkezésre bocsátása és frissítése, c) kép, szöveg és egyéb információ rendelkezésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés