Előfizetői tartalom

Áthidaló kölcsönt kaphat Görögország! - A Moody's is pofont adott

Portfolio
Még a nemzetközi hitelcsomag aktiválása előtt áthidaló kölcsönt kaphat Görögország a pénzügyi nehézségei miatt - jelezte 16:25-kor a görög kormány egyik illetékese a Reuters-nek. Később más kormányforrás azt hangsúlyozta: most még nem tart ott a helyzet, hogy ezt igénybe vegyék. A görög kormány körül egyre inkább fogy azonban a levegő: ma a Moody's Investors Service leminősítette az ország adósságát és további hasonló lépés esélyére figyelmeztetett. A befektetők már a nap korábbi részében is idegesek voltak a görög helyzet (és az eurózóna jövője) miatt, a késő délutáni fejlemények ezt csak fokozták.

Az áthidaló kölcsönre utaló görög kormányilletékesi nyilatkozat után percekkel a Moody's Investors Service bejelentette, hogy egy fokozattal A2-ről A3-ra vágja a hosszú lejáratú görög államadósság besorolását, amely lépés már régóta kijárt a görögöknek. A Moody’s friss besorolása még mindig 4 fokozatra van a befektetésre már nem ajánlott bóvli státusztól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés