Előfizetői tartalom

Átláthatóbb közbeszerzési eljárások

Portfolio
A kormány egy nemrég közreadott rendeletében újabb intézkedéseket tett annak érdekében, hogy biztosítsa a közbeszerzési eljárások jogszerűségének fenntartását, nyilvánosságát és átláthatóságát. Ennek eszközéül az egy bizonyos értékhatárt elérő vagy azt meghaladó közbeszerzési eljárások esetén az úgynevezett átláthatósági megállapodás megkötésének és átláthatósági biztos alkalmazásának kötelezővé tétele szolgál.

A Magyar Közlöny április 13-i számában jelent meg a közbeszerzési eljárásokban alkalmazható átláthatósági megállapodásról és az átláthatósági biztosok nyilvántartásának vezetésérő szóló kormányrendelet. A rendelet célja, hogy az átláthatósági biztos megfigyelő (monitoring) tevékenységével biztosítsa a közbeszerzési eljárások tisztaságát és nyilvánosságát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés