Előfizetői tartalom

Sokan érzik a januári adócsökkentést - Újra hízott a közszféra

Portfolio
A bruttó keresetek emelkedését lényegesen meghaladó nettó bérnövekedést mutatott ki január után februárra is a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a ma közzétett adatokban, amely a januártól életbe lépett adócsökkentések nettó bérekre kedvező hatásával magyarázható. A közszféra dolgozói a januárban megkapott kereset-kiegészítés után februárban szűkebb "borítékot" vihettek haza, ugyanakkor az adatok szerint négyhavi jelentős csökkenés után februárban 11 ezer fővel hízott a közszféra létszáma. A versenyszektorban ugyanennyivel tovább olvadt a foglalkoztatottak száma.

A személyi jövedelemadózásban januárban bekövetkezett változások hatására éves összevetésben a nettó keresetek lényegesen gyorsabban emelkedtek, mint a bruttó keresetek - derül ki a nem meglepő fejlemény a KSH adataiból is. A januári nemzetgazdasági bruttó átlagkeresetek 6.5%-os emelkedése mellett a nettó keresetek 12.9%-kal bővültek, februárban a 0.7%-os bruttó emelkedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés