Előfizetői tartalom

A tragikus események és személycserék átszabják az euróbevezetési ütemterveket

Portfolio
Fontos személyi változások történnek a cseh és a lengyel jegybank élén, ami alapvetően megváltoztathatja a két ország euróbevezetési útját. Lengyelországban közelebb kerülhet az eurócsatlakozás az eurószkepticizmus két fő oszlopos tagjának múlt szombati tragikus halálával. Csehországban viszont távolabb kerülhet az euróbevezetési cél, mivel a tegnap lemondott jegybankelnök helyébe illetve a további három monetáris tanácstag helyébe az eurószkepticizmusáról ismert Václav Klaus államfő állíthat jelöltet.

Fontos személyi változások történnek a térség jegybankjainak élén. Előbb a szerb jegybank vezetője - Radovan Jelasic - távozott önként, indoklása szerint személyes okokból. Ismert volt, hogy a jegybank és a kormány között már jó ideje feszült a hangulat a fiskális fegyelem miatt, amiért a jegybankelnök sűrűn kritizálta a kabinetet. Közelebb kerülhet a lengyel euró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés