Előfizetői tartalom

Kezesség vagy garancia?

Portfolio
A garancia és a kezesség fogalmát szinonimaként használjuk a köznyelvben, emiatt a felek gyakran tévesen jelölik meg, hogy milyen biztosítékot kívánnak alapítani. A két fogalom között jelentős eltérés van, amely a felek tekintetében különböző jogkövetkezményekkel jár. Bár a bírói gyakorlat ellentmondó és bizonytalan, illetve a jogi szabályozás sem teljes, cikkünk megkísérli felvázolni a két jogintézmény közti főbb különbségeket.

I. Két különböző jogintézmény A garanciát és a kezességet szinonim fogalmakként használjuk, és emiatt a felek sokszor nincsenek tisztában a két jogintézmény közötti eltéréssel. A két fogalom között azonban jelentős különbség van, amely eltérő jogkövetkezményekkel jár a felek vonatkozásában. Az egyértelmű törvényi szabályozottság hiánya, továbbá az ellentmondó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés