Előfizetői tartalom

Tagi követelés apportálása - lehet, vagy nem lehet?

Portfolio
Az apport fogalmát az évekkel ezelőtt hatályba lépett új Gt. ugyan kibővítette, megteremtve ezzel a követelések apportálásának jogi lehetőségét, azonban a bírói gyakorlat mégsem volt egyértelmű abban a tekintetben, hogy tagi követelés apportálható-e. Ugyan némi késéssel, de az ítélkezési gyakorlat is felzárkózott a megváltozott szabályozáshoz és ma már a vonatkozó bírói döntések tükrében is egyértelmű, hogy tagi követelés apportálható.

Az új Gt. az apport hagyományosan ismert tárgyain (ld. vagyoni értékkel rendelkező dolog) kívül kiterjesztette az apport fogalmát az adós által elismert vagy jogerős bírósági határozaton alapuló követelésekre is, mint vagyoni értékkel rendelkező jogokra. Valamely adós vállalkozással szemben fennállhat követelése szállítóknak, egyéb hitelezőknek, így akár a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés