Előfizetői tartalom

Lassan a testtel! - Még nem mondhatjuk ki hivatalosan az amerikai recesszió végét

Portfolio
Korai lenne még kihirdetni, hogy hivatalosan is véget ért a recesszió - közölte a National Bureau of Economic Research kutatóintézet üzleti ciklusokat vizsgáló bizottsága, miután múlt csütörtökön ülésezett. Az intézet mindezt azzal magyarázta, hogy számos indikátor esetében csak előzetes adatok állnak rendelkezésre, és ezek felülvizsgálatára még várni kell a következő hónapokban, hogy kimondhassuk: hivatalosan is véget ért az (2007 decemberében indult) amerikai recesszió.

Mint ismeretes, a közel két héttel ezelőtt megjelent márciusi foglalkoztatási jelentés alapján (amikor hosszú idő után ismét bővült az amerikai foglalkoztatottak száma) több közgazdász is azon véleményének adtak hangot, hogy valószínűleg véget ért a tengerentúli recesszió. Az NBER bizottsága hétfői közleményében azonban nyugalomra intett az elhamarkodott kijelentéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés