Előfizetői tartalom

Összezavarták a forintbefektetőket - merre tovább?

Portfolio
Miután többen is felhívták a figyelmet a térségi országok túlértékelt devizaárfolyamaira, a héten két külföldi nagybank is nagyon pozitív forintkilátásokat jósolt, a Portfolio.hu alapkezelői felmérése viszont ezzel éppen ellentétes eredményt vetített előre, ráadásul a lengyel jegybank be is avatkozott az erős zloty ellen. A forint közben, főként a görög államcsőd-veszély miatt romló befektetői hangulatban az elmúlt napokban egyhavi mélypontra süllyedt az euróval szemben. Komoly dilemmával néznek tehát szembe a forintbefektetők: venni, vagy eladni?

Az egyik ezt, a másik azt hangsúlyozza Felülsúlyozásra ajánlották e heti elemzésükben a magyar piacokat a Merrill Lynch szakértői, mivel meglátásuk szerint jelenleg a magyar eszközök jelentik a legnagyobb befektetési sztorit a régióban. Adataik szerint a feltörekvő piaci alapok rekordmértékben súlyozzák felül ezt a kicsi piacot és rövidesen a feltörekvő európai alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés