Előfizetői tartalom

Meglepetést okozhat Magyarország a választások után (Goldman Sachs)

Portfolio
A világgazdaság a tavalyi súlyos recesszió után stabilizálódott és elkezdett talpraállni. Ebben a folyamatban azonban a centrum államokat láthatóan túlteljesítették a periféria országai, viszont a közép-kelet-európai régió teljesítménye sem egységes. Törökország, Izrael és Lengyelország felülteljesítő, Magyarország és Ukrajna alulteljesítő - mutat rá friss elemzésében a Goldman Sachs. A bank londoni szakértője szerint ugyanakkor Magyarország teljesítménye pozitív meglepetést is okozhat, ha a következő kormány is feszes költségvetési gazdálkodást folytat és sikerül megkötnie egy új megállapodást a Nemzetközi Valutalappal.

A világgazdaság a tavalyi súlyos recesszió után stabilizálódott és elkezdett talpraállni. A mélypont 2009 második negyedéve volt, ezt követően az ipari termelésben egy stabil emelkedés látható, mely a globális előrejelző indikátor növekedése alapján továbbra is folytatódhat, vetíti előre a bank elemzője. Ebben a periféria országai láthatóan túlteljesítették centrum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés