Előfizetői tartalom

Utolsó kamatcsökkentés jön - Szigorítani kezdhet az orosz jegybank

Portfolio
Valószínűleg utoljára fog kamatot csökkenteni az orosz jegybank ebben a hónapban, rekord alacsony szintre, 8%-ra csökkentve az irányadó ráta szintjét, az év második felében pedig megkezdődhet a kamatemelés - mutatja a Bloomberg elemzői konszenzusa. Alekszej Kudrin pénzügyminiszter is figyelmeztetett, a további gazdaságélénkítési intézkedések felpörgetik az inflációt.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint idén év végére 8,25%-ra emelkedhet vissza a jegybanki alapkamat, azaz csak finom emelési ciklusra kell számítani. Az orosz jegybank nem teszi közzé előre a döntési naptárat, de az elemzők szerint még ebben a hónapban eljöhet az utolsó kamatvágás, amikor 8%-ra csökken az alapkamat. Guillaume Tresca, a Credit Agricole feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés