Előfizetői tartalom

Megnyugodhatnak-e végre a devizahitelesek?

Portfolio
Nincs egyszerű dolga annak, aki ki akarja találni, hogy vajon a globális válságból éppen csak (úgy-ahogy) kikecmergő világ milyen újabb kihívással néz szembe a közeljövőben. Ha csak az elmúlt egy hét fejleményeit figyeljük, eluralkodhat rajtunk a kényelmetlen érzés a görög válság miatt épp úgy, mint a nyersanyagárak gyors emelkedése okán. A magyar tőzsde mindenesetre köszöni szépen, jól van, a rövid lejáratú állampapírok hozama pedig lassan az 5 százalék alatti tartományba süllyed.

A nyers valóság Kezdjük egy olyan jelenséggel, ami felett talán elsiklottunk a múlt héten: emelkednek a nyersanyagárak. Köszönhetően a héten napvilágot látott, optimizmusra okot adó adatoknak, az olaj ára közel másfél éves csúcsra, 85 dollárig emelkedett. Úgy tűnik nekünk semmi sem jó, hiszen a gazdasági aktivitás élénkülése esetén minden bizonnyal a nyersanyagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés