Előfizetői tartalom

Összecsapott a lengyel jegybank és pénzügyminisztérium az IMF-hitel miatt

Portfolio
Lengyelországnak meg kellene hosszabbítania az IMF-nél fennálló, ám hamarosan lejáró hitelkeretét - véli a lengyel pénzügyminisztérium. A lengyel gazdaság elég jó állapotban van ahhoz, hogy nincs szükség az IMF-től erre a fajta biztonsági tartalék fenntartására - nyilatkozta a lengyel jegybank. A hitelkeret májusban lejár, éleződik Lengyelországban a feszültség a két ellentétes álláspont miatt.

Lengyelország számára a Nemzetközi Valutaalap 20,5 milliárd dolláros hitelkeretet hagyott jóvá 2009 májusában. Ugyan már a megállapodásban kijelentette e lengyel kormányzat, hitelrészt nem kívánnak lehívni, a keret inkább elővigyázatossági tartalékként üzemel. Először a jegybank jelentette ki, a lengyel gazdaság elég jó állapotban van ahhoz, hogy ne legyen szükség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés