Előfizetői tartalom

Samu: csökkenteni kell a deficitet, a tb-járulékot, az ipát és akár a minimálbért is

Portfolio
Ahhoz, hogy az államadósság rátája markánsan csökkenni tudjon, nem elegendő a következő években a GDP arányában 3-4% körüli államháztartási hiány, ennél alacsonyabb ráta kell - jelezte a Napi Gazdaságnak adott interjújában Samu János. A Concorde Értékpapír Zrt. makrogazdasági elemzője emellett is úgy látja, hogy idén - korábbi jelzésével összhangban - 5-5.5% körüli, a térségi országok közül így is az egyik legalacsonyabb deficitre még rábólintana az Európai Bizottság is, a magasabb hiányszámot pedig átvezetnének a nemzetközi hitelnyújtókkal történő új hitelmegállapodáson.

Samu meglátása szerint azok a lépések, amelyek a gazdasági recesszió és az adóbevételek visszaesésének ellensúlyozásához szükségesek voltak, sikeresek voltak és az államháztartási hiány sem nőtt az előző évekhez képest. Õ úgy látja, hogy mivel az utóbbi időben sok szó esett az állami vállalatok adósságkonszolidációjáról, így egy ilyen, még az idei költségvetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés