Előfizetői tartalom

Rekordot dönt a felszámolások száma:mit "vihet" a felszámoló?

Portfolio
Az elmúlt időszakban folyamatosan romló gazdasági környezet hatására nagymértékben megnövekedett a fizetésképtelenné vált cégek ellen elrendelt felszámolási eljárások száma. A felszámolás megindulásakor azonban lényegi kérdés, hogy kizárólag a felszámolás alatt álló cég vagyona kerüljön a felszámolási vagyonba, viszont azok az eszközök ne, melyek a cég használatában vagy birtokában vannak, de nem képezik a cég tulajdonát.

Ez az eset fordulhat elő, ha a vételár megfizetésének biztosítása érdekében tulajdonjog fenntartással értékesítenek eszközöket egy cég részére. A tulajdonjog fenntartás jogintézmény, egy közkedvelt biztosítéki célú intézkedés: a gyártó vagy a kereskedő értékesíti az eszközt a vevő részére, a vevő az eszközt birtokba veszi, beüzemelheti, használhatja, de a tulajdonjog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés