Előfizetői tartalom

A dolgozó anya

Portfolio
A közelmúltban nagy figyelmet kapott az Ipsos Global @dvisor által készített felmérés eredménye, amely szerint a magyarok 34/%-a gondolja úgy, hogy a nőknek a munkavállalás helyett inkább otthon lenne a helye. Ennek ellenére a statisztikák szerint Magyarországon is, mint ahogyan az EU más tagállamaiban is, évről-évre emelkedik a dolgozó nők aránya, és jelenleg a magyar nők 49,9 %-a dolgozik. A gyermeket vállaló nők esetében a munkáltatóknak speciális kötelezettségekre kell tekintettel lennie, hiszen ezen munkavállalók különleges védelemben részesülnek munkajogi szempontból.

A Munka Törvénykönyve ("Mt.") szerint a nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig az állapotának megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy a meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. A nő terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig éjszakai munkára és túlmunkára nem vehető igénybe. A terhes nők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés