Előfizetői tartalom

PM: nem a mi dolgunk volt a program részleteinek kitöltése

Portfolio
"Az EU kedvezően értékelte a kormány konszolidációs lépéseit" - emeli ki a konvergenciaprogram ma megjelent uniós értékelésére reagálva a Pénzügyminisztérium optimistán kezdődő közleménye. Arra a brüsszeli kritikára, amely szerint a kormány a lefektetett hiánypálya megvalósításához szükséges további szerkezeti átalakításokat, intézkedéseket nem fejtette ki, úgy reagál a közlemény: "Ezeket valóban nem részletezi a konvergencia program. ... A részletek kitöltése azonban már a következő kormány feladata, ezt a jelenlegi kabinet nem kívánta átvállalni, és nem is lett volna indokolt, hogy átvállalja."

Amint az Európai Bizottság valóban elismerte, Magyarország eredményes költségvetési konszolidációt hajtott végre 2009-ben, hiszen a súlyos recesszió ellenére is a 2008. évi szint körül (kb. 4.0%-nál) tudta tartani az államháztartás hiányát. A ma megjelent bizottsági értékelés a konvergenciaprogramról:Kapcsolódó cikkünk2010.03.24 13:11Lehúzta Brüsszel a magyar konvergenciaprogramot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés