Előfizetői tartalom

"Semmi sem fog történni, ha..."

Alice M. Rivlin
Az alábbiakban egy szokatlanul hosszú, ám véleményünk szerint nagyon tanulságos beszédet közlünk. A beszédet Alice Rivlin, az egyesült államokbeli Congressional Budget Office első igazgatója tartotta a független költségvetési intézményekkel foglalkozó konferencia mai díszebédjén. Rivlin az Egyesült Államok egyik legnagyobb pártoktól független szaktekintélye, akinek véleménye a tengerentúli folyamatokról és annak magyarországi párhuzamairól igen érdekes és végiggondolásra érdemes.

"A független költségvetési intézmények melletti érvek még soha nem voltak nyilvánvalóbbak a kormányok számára.". Napjainkban minden ország politikai vezetőire óriási nyomás nehezedik, hogy választóik igényeinek megfelelve többet költsenek, és ezzel egy időben kevesebb adót vessenek ki. Érthető módon nagy a csábítás arra, hogy növeljék a hitelfelvételt, és a számlát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés