Előfizetői tartalom

Fele királyság - feleség az üzletben

Portfolio
"De hát én nem vonom be a feleségemet az üzletbe! Semmi köze hozzá vagy úgyis mindegy neki hogy mit csinálok !" Gyakran hangzik el a fenti mondat nagy értékű vagyontárgyak (általában cégek, üzletrészek, ingatlanok) adásvétele kapcsán. Sok üzletember indokolatlan, a magánszférájába történő beavatkozásnak érzi, és rossz néven veszi, ha az ügylet megkötésekor a másik fél az eladó magánszemély házastársának hozzájáruló nyilatkozatát is kéri. Azonban, figyelembe véve a jogi szabályozást, a kérés nem öncélú és célszerű a vevőknek is figyelemmel lennie ennek fontosságára.

Napjainkban gyakori, hogy a férj vagy a feleség, esetleg mindketten sikeres üzletemberek, saját vállalkozásuk van, amit házastársuktól teljesen függetlenül irányítanak. A mindennapi élet során az üzlet szakmai életük része, amelyet elválasztanak és nem kevernek össze családi életükkel. Erre tekintettel, amikor az adott fél az üzlet (cégben való részesedés) értékesítésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés