Előfizetői tartalom

A munkavállaló nem veszi át a felmondást - Mi a teendő?

Portfolio
A gazdasági válság következtében számos vállalkozás kényszerült munkavállalói egy részétől megválni. A munkaerő leépítésé során számos jogi formáságot is be kell tartani, aminek elmulasztása adott esetben a felmondások jogellenességéhez vezethet. Ezzel kapcsolatban az egyik buktató lehet, ha a munkavállaló megtagadja a munkáltatói felmondás átvételét, és a munkáltató a későbbiekben nem tudja bizonyítani, hogy a felmondást megkísérelte-e átadni a munkavállalónak. A jelen cikk bemutatja, hogy ilyen esetben miként tanácsos eljárni.

A Munka Törvénykönyve számos, eltérést nem engedő szabályt állít fel a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatban. Ezek egyike, hogy a munkáltatói felmondás közlése érvényesen megtörténjen. Az esetek többségében a munkáltatói felmondás átadása személyesen történik, ráadásul olyan módon, hogy a munkáltató oldaláról is általában csak egy személy van jelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés