Előfizetői tartalom

Tápászkodik a magyar gazdaság - de még nincsen féltérden sem

Portfolio
Magyarország bruttó hazai terméke 2009 IV. negyedévében 4,0%-kal, a naptárhatás kiszűrésével 4,1%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest - jelentette a KSH. A szezonálisan kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző negyedévhez képest 0,4%-kal mérséklődött. A 2009-es év egészében az ország gazdasági teljesítménye 6,3%-kal volt alacsonyabb az előző évinél, ilyen nagy visszaesésre utoljára a rendszerváltozáskor volt példa.

A most bejelentett adatok nem változtak az előzetesen közölthöz képest, így az a képünk, hogy a gazdaság zsugorodásának üteme lassult, nem változott. Ezt nem is annyira az éves index alakulásából szűrhetjük le (ez -7,1-ről -4,1 százalékra emelkedett), hanem abból, hogy az előző negyedévhez képest "csupán" 0,4 százalékos volt a visszaesés. Ilyen kis mértékű zsugorodást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés