Előfizetői tartalom

Szomorú sorozat: még magasabb büdzséhiányt vár idénre a piac

Portfolio
Sorozatban már az ötödik egymást követő hónapban emelkedett annak a piaci konszenzusnak az értéke, amely az idei évi várható GDP-arányos államháztartási hiányra vonatkozik - derült ki a Reuters által végzett, ma közzétett felmérésből. Nemcsak a deficitre, hanem az idei éves átlagos, illetve a decemberi éves inflációra vonatkozó előrejelzés is felfelé kúszott. Ez a két tényező elméletileg óvatosabbá teheti a magyar jegybankot a kamatcsökkentési politikájában, de ebben, amint a ma délelőtt már közzétett Portfolio.hu konszenzusban sem, nem következett be változás, azaz az egy hónappal ezelőttivel összhangban most is úgy látják a piaci szereplők, hogy idén még összesen még 50 bázispontnyi kamatcsökkentés következhet be.

Kapcsolódó cikkünk2010.02.18 09:30 Még egy-két vágás beleférhet - Aztán szembemegyünk a világgal?Míg a kormány, a nemzetközi hitelt nyújtó szervezetek bólintásával továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy tartható az idei évi 3.8%-os GDP-arányos államháztartási hiánycél, addig a piac erre vonatkozó konszenzusa tavaly ősz óta folyamatosan emelkedik. A friss konszenzus már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés