Előfizetői tartalom

Szindikált hitelezés - A biztosítéki ügynök javára alapított biztosítékok aktuális problémái

Portfolio
A válság miatt előtérbe került a kérdés, hogy vajon a szindikált hitelezés során a biztosítéki ügynök javára alapított biztosítékok kellő biztonságot nyújtanak-e a szindikátus minden tagjának? A jelenleg hatályos magyar jog, valamint az Új Polgári Törvénykönyv kifejezetten nem ad választ a biztosítéki ügynök jogi helyzetére, így a gyakorlat több megoldást is kialakított.

Az Országgyűlés elfogadta az Új Polgári Törvénykönyvről szóló törvényt, bár a törvénykönyv hatályba lépésének napja még bizonytalan. A szindikált hitelezés során alkalmazott biztosítéki ügynök tekintetében több problémát megold az Új Polgári Törvénykönyv által javasolt "zálogjogosulti bizományos" intézménye (Új Ptk. 4:119-4:123§§), ugyanakkor számos nyitott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés