Előfizetői tartalom

Simor: maradéktalanul teljesültek a pénzügyi rendszerrel kapcsolatos vállalások (2.)

Portfolio
Ellentétben a pénzügyminiszterrel, a Magyar Nemzeti Bank elnökének mandátuma nem jár le a választásokkal - vette át a szót Oszkó Pétertől a mai, a nemzetközi hitelszervezetek tárgyalássorozatát lezáró sajtótájékoztatón Simor András. A jegybank elnöke jelezte: a tárgyalásokon megállapították, hogy a magyar pénzügyi rendszerrel összefüggő szabályozási vállalásokat teljes mértékben teljesítették, illetve a bankok tőkehelyzete erős és képesek kezelni a recesszióból eredő problémákat.

Kapcsolódó cikkünk2010.02.15 10:13 Oszkó: most sem hívunk le hitelrészt, de Simor emlékeztetett arra, hogy módosult a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletére vonatkozó törvény, amelynek nyomán egy a kormánytól független, a parlamentnek beszámolási kötelezettséggel tartozó intézmény vált a PSZÁF-ból. Ezt azt jelenti összefoglalása szerint, hogy emiatt hatékonyabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés