Előfizetői tartalom

Kivérezteti a görögöket az EU? - Újra idegesebb a piac

Portfolio
A görögöknek tervezett eurózónabeli segítség lebegtetése egyrészt a piaci bizonytalanság, ezáltal pedig a a görögökre nehezedő nyomás fenntartását szolgálja - jelezte egy EU-diplomata a Reuters-nek. Hozzátette azt is: a jövő hét eleji eurózóna pénzügyminiszteri egyeztetéseken sem várható konkrét döntés a görög mentőcsomag ügyében, illetve ha lenne, akkor is titokban tartanák azt. Megfogalmazása szerint egy eurózónabeli mentőcsomagot csak akkor aktiválnának, ha a görög államcsőd veszélye valóban reálissá válna. A piac értelmezése az új információkra egyértelműen negatív.

Kapcsolódó cikkünk2010.02.11 17:05Pénzügyi segítség helyett csak politikai támogatást kapott GörögországA diplomata jelzése szerint az eurózóna vezető döntéshozói a lehető legmagasabb nyomás alatt kívánják tartani Görögországot azért, hogy következetesen végrehajtsák a tervezett megszorító intézkedéseket. Érdekes jelzés egy másik forrástól, hogy egyes hangok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés