Előfizetői tartalom

Nem tartható az idei hiánycél az IMF szerint? - Cáfol a PM (2.)

Portfolio
További intézkedések nélkül nem tartható az idei évre megjelölt 3.8 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánycél a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hazánkban tartózkodó küldöttsége szerint - számol be értesüléséről a Magyar Nemzet internetes kiadása. Az MNO információit a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke az MTI-nek, a tárca vezetője pedig a Reuters-nek cáfolta. A sajtójelentés nem megalapozott, az politikai koholmánynak számít - reagált a Reuters-nek Oszkó Péter. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kormány tartani kívánja az idei éves hiánycélt, annak módosítása fel sem merült a most zajló tárgyalásokon.

Az MNO információi szerint a hazánkat hitelező nemzetközi szervezet képviselői úgy látják: újabb, mintegy 250-300 milliárd forintot jelentő megszorító csomag nélkül az idei magyar deficit 1-1.2 százalékponttal lesz magasabb a tervezett mértéknél. Ez egyrészt a bevételek tervtől való elmaradásából, másrészt a kiadások alultervezéséből, azaz nem az állami vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés