Előfizetői tartalom

Készülj a forintgyengülésre!

Portfolio
Gyengülést vár a forintpiacon rövid és hosszú távon egyaránt a Portfolio.hu által havi rendszerességgel megkérdezett profi befektetők többsége. Egy éves és három hónapos időtávon is 2%-nál nagyobb mértékű gyengülésre fogad (a 271 forint/eurós referencia értékhez képest) az alapkezelők fele. Az állampapírpiaci hozamok tekintetében legtöbben rövid távon stagnálást, hosszabb távon pedig csökkenést várnak. A kötvényeket a válaszadók 73%-a piaci súlyon tartja a saját benchmarkhoz képest.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Aegon, Allianz, Axa, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Dialóg, Erste, Equilor, Generali, ING, MKB, OTP, QUAESTOR, Pioneer, RCM. Jön a forint gyengülés? A Portfolio.hu által megkérdezett 18 alapkezelő fele szerint a forint árfolyama három hónapos időtávon 2%-nál nagyobb gyengülést mutat majd a 271 forint/eurós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés