Előfizetői tartalom

Elérkezett az idő - Így húzzák meg a nadrágszíjat Nyugaton

Portfolio
Az elmúlt hetekben egyértelmű üzenetet küldtek a piacok a fejlett gazdaságok döntéshozóinak: minél előbb kezelni kell a felborult költségvetésből és a növekvő államadósságokból fakadó kockázatokat. Egyes nyugat-európai kormányok észlelték is a befektetők figyelmeztetését, ezért konkrét és fájdalmas költségvetési lépésekről döntöttek. Így tehát elérkezett az idő a (Portfolio.hu által már korábban előrevetített) nyugat-európai "sokkterápiák" alkalmazásához, egyes elemzők szerint a kelet-európai (magyar, román, lett) megoldások kiváló példaként szolgálhatnak.

Korábban már rámutattunk arra, hogy a gazdaságok megmentését célzó állami ösztönző milliárdok következtében egyes fejlett országoknál drámaian felbomlott a költségvetés egyensúlya. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy sorozatban érkeznek a megszorítások tervéről, illetve a konkrét intézkedésekről szóló hírek Nyugat-Európából. A kormányok ugyanis komolyan vették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés