Előfizetői tartalom

Oszkó: kisebb lesz a recesszió, kedvezőbb az adósságpálya (4.)

Portfolio
Az eddigi 0.6%-ról 0.3%-ra vette vissza az idei évi várható gazdasági zsugorodás mértékét a frissített konvergenciaprogramban a magyar kormány - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Oszkó Péter. A pénzügyminiszter a gazdasági pálya idei lehetséges felfelé módosítását már múlt héten előre vetítette és amint akkor is, most is elsősorban azzal indokolta, hogy a korábban gondoltnál (2010-es költségvetés: 3%-os idei növekedés) kedvezőbben alakulhatnak (5.5%) magyar exportkilátások. A lakossági fogyasztásra vonatkozó előrejelzést lényegében változatlanul hagyta a tárca, a pontos adat majd csak holnap, a teljes konvergenciaprogram közzétételekor válik ismertté, miután elküldik azt Brüsszelbe.

Nem lesz gond a hiánycéllal Oszkó jelezte azt is, hogy a 2010-es költségvetésben jelzettel összhangban 4.1%-ra jósolja az idei évi átlagos infláció mértékét a kormány a friss konvergenciaprogramban, miközben novemberben átmenetileg 3.9%-ra mérsékelte azt. A pénzügyi tárca vezetője ezt a nemzetközi energiaárak növekedésével indokolta. A makrogazdasági pálya főbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés