Előfizetői tartalom

Döglött kutya lesz a fejős tehénből? - Kettészakad a világ

Portfolio
Nem számíthatunk szokványos fellendülésre a válság után, bár 2010-ben hirtelen megugrik a gazdaság, a fundamentumok helyreállítása még nem fog ott tartani, hogy az élénk növekedés az év egészében kitartson. A világgazdaságot jelképező tortából nagyobb szeletet magáénak tudó fejlett országok csak lassú növekedésre számíthatnak, gyors fokozatra a fejlődők kapcsolnak majd. Egyre élesebben szétválasztja a világot a kétsebességes növekedés, de még ne temessük a nyugatot, a feltörekvő országokban még mindig növekedésük jelentős részét köszönhetik az onnan jövő keresletnek, és nincs ami helyettesítse ezt számukra - írja a Boston Consulting Group (BCG) legutóbbi elemzésében.

Miért nem lesz "szokványos" a mostani kilábalás? 1. Empirikus tények A BCG elsőként arra hivatkozik, hogy a Nemzetközi Valutaalap 2009 áprilisi World Economic Outlook riportjában foglalkozott a recesszió okainak vizsgálatával, melynek keretében 50 éven átívelő 122 esetet vizsgált meg, és úgy találta, két esetben húzódik el és mélyül súlyossá a recesszió. Ez a kettő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés