Előfizetői tartalom

IMF: Magasabb növekedésre számítunk

Portfolio
Nagyobb elánnal indul be a világgazdaság kilábalása, mint azt korábban gondolhattuk volna, de az egyes régiók közti eltérés is nagyobb lesz. A fejlett piaci országok gazdasága már jórészt kijött az eddigi legmélyebb világméretű recesszióból, 2010-ben már 4 százalékkal növekedhet a világ GDP-je, ami 0,75 százalékponttal jobb az előző, októberi prognózishoz képest - áll a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb, ma megjelent World Economic Outlook elemzésében. A lendületesebb növekedés a feltörekvő országokra lesz jellemző.

A globális gazdaság kilábalásának motorja a rendkívüli mértékű pénzügyi stimulus volt, amelyet az expanziós monetáris politika segített a rekord alacsony refinanszírozási kamatokkal a legtöbb fejlett piaci és feltörekvő országban, bár néhány, főleg fejlett országban a lakossági kereslet még mindig nem állt vissza a korábbi szintre. A fejlett országok gazdasága idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés