Előfizetői tartalom

Csak az infláció mentheti meg Amerikát?

Portfolio
Az "eszeveszett" költekezés miatt az Egyesült Államok adósságrátája a 100 százalékos érték felé tart, így ne lepődjünk meg akkor, ha egyszer csak azzal az ötlettel állnak elő a döntéshozók, hogy az adósságot elinflálják. Ha az infláció négy éven keresztül 6 százalékos lenne az USA-ban, akkor 20 százalékponttal csökkenhetne az adósságráta - derül ki Joshua Aizenman és Nancy Marion, a Kaliforniai Egyetem és a Dartmouth College professzorainak tanulmányából.

Az elmúlt két évben az amerikai pénzintézeteket több száz milliárd dolláros (összesen 1620 milliárd dollár) veszteségek érték, ami miatt az Egyesült Államok gazdasága az elmúlt évtizedek legsúlyosabb recessziójába került. A válságra adott válasz monetáris és fiskális expanzió formájában érkezett. A döntéshozók - nem egyszer - agresszív intézkedéseiknek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés