Előfizetői tartalom

Tavasszal tovább növekednek a kórházi tartozások - Reagált a tárca (2.)

Portfolio
Januárban háromszor utalt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a kórházaknak, összesen 85 milliárd forint értékben. A legutolsó összeget (39.5 milliárd forint) a november havi teljesítményük után kapták az intézmények, miután az októberi megállapodás értelmében 2 hónapra csökken a "finanszírozás csúszása" a korábbi 3 hónapról. A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület mai közleményében az összeg kapcsán emlékeztet arra, hogy ez "nem többlet pénz, hanem egy előrehozott kifizetés. A szervezet megítélése szerint ezen kívül még pontosan 1 havi finanszírozási összeg hiányzik." Időközben az egészségügyi minisztérium közleményben reagált a szövetség kijelentéseire, melyre válaszolt Csiba Gábor, a szövetség elnöke.

Januárban kétszer kapnak az elvégzett munkájukért juttatást az kórházak, de ez az év valamelyik hónapjából hiányozni fog. Az összeg a legtöbb intézményben az adósság rendezésére sem elegendő - hangsúlyozza a szövetség és egyúttal hozzáteszi: még pontosan 1 havi finanszírozási összeg hiányzik és a kórházi tartozások 2010. április-májustól növekedni fognak.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés