Előfizetői tartalom

Kormány: fontos döntés előtt az Alkotmánybíróság

Portfolio
Hosszú időre lekerül a napirendről az értékalapú adó elméleti lehetősége is, ha az Alkotmánybíróság kifogást emel ellene, de a kormány azzal számol, hogy a vagyonadó kiállja az alkotmányossági próbát, kidolgozásakor ugyanis figyelembe vették a testület korábbi döntéseit - ismertette a kormány álláspontját Szollár Domokos kormányszóvivő egy mai sajtótájékoztatón.

Ezért úgy vélte, hogy az Alkotmánybíróság februárban nagyon fontos döntést fog hozni gazdasági, politikai és jogfilozófiai értelemben is. Megerősítette azt is, hogy az adóhatóság teljesítette az adatvédelmi ombudsman egyik kérését, így az APEH honlapján közzétett vagyonadó-kalkulátorral már a személyes adatok megadása nélkül is ki lehet számolni az ingatlan becsült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés